A szlovén miniszterelnök is gratulált az új amerikai elnöknek
2021. január 21. 13:48

Janez Jansa, a jobbközép szlovén kormány miniszterelnöke is gratulált Joe Bidennek, az Egyesült Államok szerdán beiktatott elnökének.

A kormányfő a közösségi médiában azt írta, úgy gratulált Joe Bidennek, ahogyan 2005-ben szintén miniszterelnökként George W. Bushnak. "Szlovénia és az Egyesült Államok NATO-szövetségesek voltak, és most is azok" - írta a szlovén kormányfő.

Janez Jansa azért is jelezte a Twitteren, hogy elküldte jókívánságait az új amerikai elnöknek, mert szerdán többen is feltették a kérdést a közösségi médiában, hogy a szlovén miniszterelnök gratulált-e már Joe Bidennek.

Janez Jansa korábban nem gratulált Joe Bidennek a megválasztásához, mert úgy vélekedett, hogy Donald Trump nyerte meg az amerikai elnökválasztást.

MTI
Címkék:
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó