Folytatódnak az Opera online műsorai
2021. január 21. 14:48

A pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton lép színpadra, az Opera Otthonra fizetős streamsorozata a Szöktetés a szerájból bemutatójával folytatódik.

A pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből Verditől Wagneren át Kodályig, de intermezzóként egy Chopin-mű is felcsendül Dallos Erika zongorakísérő előadásában.   Vasárnap 20 órától a fiatal operaénekes-házaspár, Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet, amelyben Mozart, Donizetti és francia szerzők műveiből válogatnak, zongorán kísér Tóth Sámuel Csaba - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.    
 
Az Opera Otthonra közelmúltban indult fizetős szolgáltatásában Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának Erkel színházi új produkcióját egyszeri alkalommal, folyamatos közvetítésben lehet megtekinteni a jegy.hu-n szombaton 19 órától Vecsei H. Miklós rendezésében.   
 
A produkció főszerepeit Miklósa Erika (Konstanze), Rácz Rita (Blonde), Balczó Péter (Belmonte), Szerekován János (Pedrillo), Gábor Géza (Osmin) és Wunderlich József (Szelim basa) alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karvezető Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.    
 
Január 25-én 20 órától a Tercett-Trió jelentkezik énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióival, a barokktól a 21. századig ízelítőt adva  a különböző korok muzsikáiból.   
 
Az ingyenes közvetítések újabb adásai a Facebookon és az Origón érhetők el.
MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó