Túl elmélyülten hallgatta Biden beiktatási beszédét Bill Clinton
2021. január 21. 19:55

A korábbi demokrata elnök egyesek szerint belealudt az elnöki beszédbe.

Tegnap iktatták be elnöki hivatalába Joe Bident. A ceremónián a hagyományok szerint a korábbi elnökök és alelnökök is részt szoktak venni, így ezúttal is jelen volt Donald Trumpon kívül a három még élő elnök, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama, valamint Dan Quayle, az idősebb Bush alelnöke.

Joe Biden, miután a legfelsőbb bíróság vezető bírója, John Roberts feleskette, beszédet mondott. A 2514 szavas beszéd, amelynek megírásában kabinetfőnöke, Ron Klain, a leendő külügyminisztere, Antony Blinken, valamint Vinay Reddy beszédíró és Mike Donilon tanácsadó segédkezett, Donald Trump négy évvel ezelőtti beszédénél több mint ezer szóval hosszabb volt.

A beszéd hosszúságát úgy tűnik, a jelenlévő vendégek közül sem viselte mindenki könnyen. A Twitteren azt találgatják, hogy az 1993 és 2001 közötti demokrata elnök, Bill Clinton vajon csak a szemét pihentette-e, miközben az új elnök beszélt, vagy egyenesen beleszundított a beiktatási beszédbe – fedezte fel a Fox News.

Kép

A most 74 éves Bill Clinton négy évvel fiatalabb, mint utódja, Joe Biden, akit Donald Trump egyébként rendszeresen illetett tweetjeiben a „Sleepy Joe”, vagyis „Álmos Joe” gúnynévvel.

Joe Biden Ronald Reagan második elnöki ciklusa előtt elmondott beszéde óta a leghosszabb beiktatási beszédet mondta, de még így sem tudta megelőzni az egykori republikánus vezetőt. Reagan akkor 2561 szavas beszédet mondott, Biden 2514 szóból állót.

A valaha volt legtöbb szót tartalmazó beszéd a feljegyzések szerint William Henry Harrison elnöké volt, összesen 8460 szóból állt. Igaz, Harrison másról is híres: ő volt a legrövidebb ideig elnök, hiszen éppen a beiktatási beszéde alatt kapott tüdőgyulladást az 1841. március 4-én megtartott ceremónián és a betegségébe egy hónap múlva bele is halt.

hirado.hu
Címkék:
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó