Kétszáz részes rádiósorozat a szülőföldjüket elhagyó magyarokról
2021. január 21. 22:40

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán, a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásából készült, péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható majd.

Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén kétszáz-kétszáz adással – jegyezte meg. V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét.

– A sorozat „nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni” – fogalmazott a miniszteri biztos, hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta: az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak, és jó hírünket vitték a világban. Az első adás Karikó Katalin biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről szól, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid–19 betegség elleni oltások egyikét.

Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz, arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhetett meg a műsor készítése során. – Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig – fogalmazott a művész.

MTI
Címkék:
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó