KDNP: A magyar kultúra együvé tartozásunk misztikumát hordozza
2021. január 22. 10:43

Ünnepelni valami fontosat szoktunk, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk. A kultúrát évről évre a figyelem középpontjába kell állítani, hiszen észrevétlenül is életünk meghatározója. Általa válik élővé az anyanyelvünk, gazdagodunk szellemileg és lelkileg. Kultúra nélkül nincs nemzet – áll a Kereszténydemokrata Néppárt közleményében.

Simicskó István – vasarnap.hu

Simicskó István - vasarnap.hu

Hozzáteszik: a magyar kultúra napján azt az örök kapcsolatot, összetartó erőt ünnepeljük, ami 15 millió magyar embert képes országhatárokat átívelve, akár a világ távoli pontján is összekötni nemzetével, Magyarországgal. A szavak, a versek, a regények, a dalok mind együvé tartozásunk misztikumát hordozzák.

Ezek megóvásában, ápolásában, továbbadásában mindannyiunknak feladatunk van. Mint fogalmaznak: mai globalizált világunkban a nemzeti-kulturális értékek, hagyományok háttérbe szorulnak. Komoly felelősségünk van ezért abban, hogy nemzeti örökségünket megőrizzük, gyarapítsuk és a jövő nemzedékeinek átadjuk. – A Himnusz „születésnapján” mindig emlékeznünk kell arra, hogy a múltunk megbecsülése a jövőnk záloga. Isten, áldd meg a magyart! – zárul a Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője által jegyzett közlemény.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó