Csendes koszorúzást tartottak a magyar kultúra napján Beregszászban
2021. január 22. 22:50

A magyar kultúra napját minden magyar közösség megünnepli, éljen bárhol a világban. Fontosnak tartják a gyökereket, a nemzethez tartozást. Idén korlátolt keretek közé szorulnak a rendezvények. A pandémia nem teszi lehetővé a koncertek vagy kulturális estek, irodalmi összejövetelek szervezését, ezért csendes megemlékezéseket tartanak.

karpatalja.ma

Beregszászban Kölcsey Ferenc domborműve előtt gyűltek össze az emlékezők, hogy leróják tiszteletüket a költő előtt. A magyar kultúra napja ugyanis Kölcsey nevéhez fűződik, oly módon, hogy 1823-ban ezen a napon, január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát. 1989 óta tartjuk ünnepnek e napot.

Kölcsey Ferenc emléktáblája, Beregszász | Karpatinfo.net.ua

A költő emléktáblája Beregszászban - karpatinfo.net.ua

Beregszászban a csendes megemlékezésen részt vett Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának Főkonzulja, Babják Zoltán, Beregszász polgármestere, Orosz Ildikó megyei képviselő, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke és Csernicskó István, a II. RF KMF rektora. Jelen voltak a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Pro Cultura Subcarpathica képviselői is.

A megemlékezés a Himnusz eléneklésével ért véget.

Gál Adél

karpatalja.ma
Címkék:
  • Az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt
    A miniszterelnök a honlapján közzétett írásban értékelte a Fidesz Európai Néppártból való kilépése utáni helyzetet.
  • Tisztifőorvos: minden eszközzel le kell törni a járvány harmadik hullámát
    Minden eszközzel le kell törni a járvány nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullámát, a kormányzati szigorítások szükségszerűek voltak - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó