Bécsi magyarjaink a Pannon Filharmonikusokkal ünnepelték kultúránk napját
2021. január 22. 23:15

Világhálón közvetített koncert révén szereztek magyar művelődési élményt a császárváros magyar lakói. A két évszázada egy bécsi muzsikus, Lickl György által Pécsen alapított Pannon Filharmonikus Zenekar adta a lélekhez szóló hangversenyt.

"Az est érdekessége, hogy mindkét, külhonban élő magyar vezető karmesterünk színpadra lép, más-más szerepben. Az est dirigense Varga Gilbert, aki jelenleg Franciaországban él. A világhírű karmester jelen évadunkban már magyar állampolgárként áll zenekarunk élére. Az emigrációban elhunyt hegedűművész, Varga Tibor Londonban született fia 2020. október elsején, épp a zene világnapján tette le magyar állampolgársági esküjét" - írja közleményében az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége.

 

Varga Gilbert

Varga Gilbert

"A Finnországban felnőtt, jelenleg Bécsben élő, szintén magyar vezető karmester, Bogányi Tibor most gordonkaművészként játszik szólót a zenekar koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak szóló csellóra és szimfonikus zenekarra írt darabjának előadásában."

Bogányi Tibor

Bogányi Tibor

Évtizedek óta nem tapasztalt módon beszűkült az életterünk, ugyanakkor globális világunk végtelen lehetőséget kínál az online térben való kapcsolódásra - írta a hangverseny meghirdetésében ausztriai magyarjaink szervezete.

gondola
Címkék:
  • Az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt
    A miniszterelnök a honlapján közzétett írásban értékelte a Fidesz Európai Néppártból való kilépése utáni helyzetet.
  • Tisztifőorvos: minden eszközzel le kell törni a járvány harmadik hullámát
    Minden eszközzel le kell törni a járvány nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullámát, a kormányzati szigorítások szükségszerűek voltak - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó