Nemzetközi akcióban fogták el a győri drogdílert
2021. január 24. 12:33

Futárszolgálatokkal hozatta volna Németországból a drogot az a férfi, akit a Győri Járásbíróság letartóztatott. Az új terjesztő tavaly novemberben jelent meg a piacon, a rendőrség azóta figyelte.

Letartóztatta a Győri Járásbíróság azt a magyar állampolgárságú, fiatal férfit, aki elfogásakor éppen egy drogszállítmánnyal teli csomagra várt Németországból. A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozó intézkedések során kokainnal és amfetaminnal kereskedő, 25 éves gyanúsított külföldről, futárszolgálatokkal hozatta haza a kábítószert, amiért nem készpénzzel, hanem internetes kriptovalutával fizetett, a világhálón megrendelt drogot hamis néven, hamis közösségi profilt használva szerezte be. A drogkereskedő a január 22-én meghozott bírói döntés értelmében harminc napra a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe került.

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást F. Alex győri lakos és bűntársa ellen. A magyar rendőrök bűnügyi felderítőinek már voltak adatai arról, hogy tavaly november óta új drogárus jelent meg a nyugat-magyarországi piacon. A nyomozók adatai szerint az új drogárus külföldről hozatta be az anyagot, ezért január 15-én kapcsolatba léptek a német rendőrökkel is. A felderítők információi szerint a 25 éves férfi az internet anonimitását kihasználva, hamis névvel, egy közösségi oldal álprofilját használva, több alkalommal vásárolt Németországból szintetikus kábítószert, és jelenleg is több szállítmány érkezését várta. A rendelésekkel kapcsolatban a felderítő szervek a hazai és külföldi futárszolgálatokkal együttműködve beazonosították a megrendelőt.

Fotó: police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda győri munkatársai január 19-én, az esti órákban, előre megszervezett akcióban, közvetlenül a csomagfelvétel kézbesítése után, Győrben elfogták a férfit és vele levő társát is. F. Alex 2020 novembere óta legalább 18 alkalommal kísérelt meg több kilogramm, különböző tisztaságú és típusú kábítószert rendelni egy titkos internetes piactérről. A rendelések fele sikeres volt, így a gyanúsított több mint egy kilogramm, nagy tisztaságú kábítószert (metamfetamint, kokaint, speedet) rendelt Magyarországra, amelyek ellenértékét bitcoinban fizette meg, több ezer euró értékben. A rendőrök 700 gramm metamfetamint foglaltak le, melynek feketepiaci értéke közel tízmillió forint.

A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd F. Alexet őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára a bíróság január 22-én elrendelt. Társa szabadlábon védekezhet.

MNO -police.hu
Címkék:
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó