NB I - Döntetlenre végzett az MTK és a Budafok
2021. január 24. 16:50

A Budafok 2-2-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában, vasárnap.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Budafoki MTE-MTK Budapest 2-2 (1-2)

Budafok, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)
kiállítva: M. Nikolic (83.)
sárga lap: Zsóri (24.), Filkor (45.), Zeke (49.), Csonka (61.), Oláh (89.), illetve Miovski (22.), Schön (45.)

Budafok: Póser - Huszti A., M. Nikolic, Oláh, Medgyes (Zeke, a szünetben) - Csonka, Filkor (Micsinai, 74.) - Skribek, Kovács D., Szabó M. (Ihrig-Farkas, 64.) - Zsóri (Kulcsár K., 81.)
 
MTK: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, 82.), Pintér, Nagy Zsombor, Schön - Kata, Mezei Sz. - Varga R. (Bíró B., 79.), Dimitrov (Palincsár, 60.), Prosser (Balázs B., 60.) - Miovski
 
Gyors gólváltással indult a mérkőzés - Schön bombájára négy perccel később Skribek egy kipattanóból válaszolt -, majd a hasonló felfogásban játszó két együttes támadásban maradt. Lendületes volt a játék, gyorsan játszották át a középpályát, de ez sokszor a pontosság rovására ment. A kapuk így sokáig nem forogtak veszélyben, mígnem a 27. percben másodszor jutott vezetéshez a vendégcsapat, ezúttal a friss téli igazolás, Varga Roland révén kontrából. A szünetig a Budafok volt kezdeményezőbb, de csak lehetőségekig jutott.

A második félidő elején ismét kapufáról kipattanó labdából egyenlített a Budafok - ezúttal Csonka helyezkedett gólt érően -, majd a változatlanul jó iram mellett továbbra is hullámzó maradt a játék. A sok technikai hiba miatt viszont kapura egyik fél sem jelentett komoly gólveszélyt. A hajrára emberelőnybe került az MTK, de hiába próbált ritmust váltani, az eredmény nem változott.

A Budafok egymást követő kilencedik bajnoki mérkőzésén maradt nyeretlen, ezeken hat vereség mellett harmadszor játszott döntetlent.

MTI
Címkék:
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó