Gyűlnek a CEU-n a volt baloldali kormányok miniszterei
2021. január 24. 22:46

Egyre többen szerződnek el a CEU Budapesten működő intézetéhez az Orbán-kormány bírálói. Most már ott van a Horn-, a Medgyessy-és a Gyurcsány-kormány kulturális minisztere, volt SZDSZ-esek és a társaik – derül ki a Mandiner cikkéből.

Egyre egyértelműbb, kiket is kíván foglalkoztatni a CEU budapesti székhelyű, októberben alapított Demokrácia Intézete – derül ki a Mandier cikkéből.

Az intézet nem kevesebbet, mint a nyílt társadalom ügyének nemzetközi támogatását vállalta fel.

Legújabb igazolása Magyar Bálint, aki korábban az SZDSZ elnöke és a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere volt. A már oda szerződött értelmiségeik között pedig olyan jól ismert személyiségeket találunk, mint Kis János filozófus, ugyancsak volt SZDSZ-elnök, Pető Andrea baloldali történész, a CEU genderügyi oktatója, vagy Bozóki András, aki kulturális miniszter volt Gyurcsány idején.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható.

MNO - mandiner.hu
Címkék:
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó