Faképnél hagyták Gyurcsányt, mert csalódtak benne
2021. január 25. 00:15

Kilépett a Demokratikus Koalícióból két óbudai politikus, mert csalódtak Gyurcsány Ferencben. Szerintük a pártelnök nem tartotta be a nekik tett ígéretét. Részleteket azonban egyikük sem mondott. Úgy érzik, hogy a DK-ban egyre kevesebb a lélek – közölte az M1 Híradó.

Négy perc különbséggel, szó szerint ugyanazt a szöveget posztolta a DK-ból való azonnali kilépéséről Rózsa László önkormányzati képviselő és Hazai Iván András alpolgármester. A III. kerület politikusai a Facebookon azt írták: felhívták Gyurcsány Ferencet, hogy tudassák vele, távoznak a pártból, döntésük mögött pedig személyes okok állnak.

Hazai Iván András alpolgármester a Telexnek azt állította: csalódtak Gyurcsány Ferencben, mert nem tartotta be a korábban nekik tett ígéreteit.

Részleteket azonban nem közölt. Rózsa László viszont ennél is tovább ment és a Hír TV-nek érzelmi okokat is felemlegetett.

„A mai napig messzemenőkig egyetértünk a DK értékeivel és céljaival. Nagy és professzionális pártnak tartjuk, de minél nagyobb, annál kevesebb benne a lélek” – mondta a politikus.

A Rózsához hasonló retorikai elemeket használt az elmúlt hetekben a balliberális oldal vezéreként Gyurcsány Ferenc is, de a DK elnöke nem mindig volt ennyire szeretetteljes, különösen korábbi politikai közösségével szemben.

Miközben a volt miniszterelnök szakított az MSZP-vel, saját pártját, a DK-t építette.

Így tett akkor is, amikor átcsábította az óbudai és a XVIII. kerületi szocialista polgármestereket a Demokratikus Koalícióhoz.

Kiss László, Óbuda polgármestere, aki Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármesterrel egy időben jelentette be kiugrását a szocialista pártból, azóta is hallgat távozásának okairól. Csak annyit tudni róla, hogy közelebb állt hozzá az a Dobrev Klára által képviselt politika, amely az európai minimálbérről, minimálnyugdíjról és a családi pótlékról szól.

Az M1 úgy értesült, hogy a párton belüli vitát a 2022-es választások előtti hatalmi osztozkodás okozza.

Hazai Iván András a DK III. kerületi szervezetének elnöke ugyanis az MSZP-ből átigazolt Kiss László politikai befolyása miatt szorult háttérbe, Rózsa László pedig arra számított, hogy az ígéretek alapján ő lesz majd a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje Óbudán, de nem így lett.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A magyaroknak kultusza van Lengyelországban
    Az évszázadok során sokszor bebizonyítottuk egymásnak, hogy barátok vagyunk, és ha kell, kiállunk egymás mellett. Egy lengyel számára valahogy természetes, hogy a magyar csak jó ember lehet.
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó