Véget ért az első virtuális Educatio kiállítás
2021. január 25. 14:19

Több mint 25 ezer látogatóval zárult a koronavírus-járvány miatt idén online formában megrendezett, 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - derül ki az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) lapunkhoz eljuttatott hétfői közleményéből. A háromnapos virtuális rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a felsőoktatási intézmények kínálatával, továbbtanulási lehetőségeikről tájékozódhattak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az esemény kapcsán elmondta: „Azt szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Ehhez nemzetközi összehasonlításban is korszerű tudás megszerzésének a lehetőségét kell biztosítani számukra a felsőoktatásban, amellyel megállják a helyüket, tisztességes bért kereshetnek a munkaerőpiacon.

A versenyképes képzések személyes sikerükön, boldogulásukon túl a teljes magyar társadalom gazdasági erejének megerősítéséhez és növeléséhez is hozzájárulnak. Körültekintő tájékozódásra biztatunk minden jelentkezőt, hogy továbbtanulásukról megalapozott döntést hozhassanak.” A járványhelyzet miatt a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást idén virtuális formában rendezték meg január 21. és 23. között.

Az online eseményen több mint 25 ezer, továbbtanulás iránt érdeklődő fiatal vett részt. A látogatók mintegy 50 felsőoktatási intézmény hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak a hazai és nemzetközi egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, megismerhették a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségeket.

Schanda Tamás kifejtette: „A koronavírus-járvány nemcsak a kiállítások szervezőit, hanem az egyetemeket, főiskolákat is folyamatosan komoly kihívások elé állítja. A veszélyhelyzetben a leendő hallgatók kizárólag a korszerű digitális lehetőségekkel élve kaphatnak tájékoztatást a felvételi eljárásról, vehetik fel a kapcsolatot az intézményekkel”. A továbbtanulni vágyó fiatalok a felvi.hu oldalon találnak naprakész információkat a felsőoktatási felvételi eljárás menetéről. A jelentkezés határideje 2020. február 15-e.

MTI
Címkék:
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó