Koronavírus - Ezreket köteleztek otthoni karanténra Tajvanon
2021. január 26. 10:24

Otthoni karanténra köteleztek több mint ötezer embert Tajvanon, miután a sziget északi részén két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak - adta hírül a internetes kiadásában kedden a Taiwan News című helyi lap.

Taiwan Accredits Surge of Foreign Reporters, Some Fleeing China | Voice of  America - English

voanews.com

A tajvani járványügyi központ vasárnap közölte, hogy a Taojüan városban működő Taojüan Általános Kórházban egy más betegséggel kezelt férfi, valamint a páciens egyik hozzátartozója koronavírussal fertőződött meg. A kórházhoz kapcsolódóan ezt megelőzően már 13 további esetet regisztráltak.
   
A kórházat az esetek tükrében a vírusfertőzés szempontjából magas kockázatot jelölő "vörös zónának" minősítették. Jelenleg zajlik azoknak a pácienseknek, továbbá hozzátartozóiknak és egyéb kontaktjaiknak a felkutatása, akiket január 6. és 19. között bocsátottatok haza. Az érintetteknek 14 napos otthoni karanténba kell vonulniuk, amelyet hétnapos egészségügyi megfigyelés és PCR-teszt követ majd. Becslések szerint az intézkedés több mint ötezer emberre terjed ki.

Taiwan News Weekly Roundup | Taiwan News
   

A 23,5 millió lakosú Tajvanon a járvány teljes időtartama alatt mindössze 889 esetet regisztráltak, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) a szigeten hét ember halálát okozta.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó