Volner Párt: Karácsony Gergely "súlyosan hazudozott"
2021. január 26. 15:06

A Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzés vizsgálatát kéri a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke.

Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: "eleve trükközéssel, törvénysértő módon" írták ki a tendert, mégpedig azért, hogy a Demszky Gábor 2010-ig tartó városvezetése idejéből ismert vállalkozók is részt vehessenek az eljárásban.
   
Hozzátette: komoly kérdéseket vet fel, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a később tendernyertes cég partiján.
   
Volner János szerint Karácsony Gergely főpolgármester "súlyosan hazudozott", amikor nyolcmilliárdos megtakarításról beszél, holott a hídfelújítás számlája a korábban kalkuláltnál ötmilliárddal magasabbnak látszik.
   
A Volner Párt nem fogja hagyni, hogy valakik ezt az ötmilliárd forintot elgurítsák - jelentette ki, kemény korrupcióellenes fellépést sürgetve.
   
Hozzátette: a városvezetés "lapít" ebben a kérdésben, hiszen "nincs elég vastag bőr a képükön, hogy elmagyarázzák a közvéleménynek, hogy ez a potom ötmilliárd forintos alkotmányos költség hogyan állt elő", majd párhuzamot vont a Lánchíd-felújítás és a 4-es metró túlárazott építése között.

MTI
Címkék:
  • A magyaroknak kultusza van Lengyelországban
    Az évszázadok során sokszor bebizonyítottuk egymásnak, hogy barátok vagyunk, és ha kell, kiállunk egymás mellett. Egy lengyel számára valahogy természetes, hogy a magyar csak jó ember lehet.
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó