Szánthó Miklós: a baloldal rá akarta "tolni" a Jobbikot a Fideszre
2021. január 26. 15:14

Úgy tűnt, a baloldal politikai stratégiája az volt, hogy "rátolja" a Jobbikot a Fideszre, és - legalábbis a szavak szintjén - nácizmus elleni harcot hirdessen - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ "szembesítő kampánya" során feltárták például, hogy az elmúlt tíz évben a baloldal kommunikációs stratégiájának lényege az volt, hogy a "Fidesznek van szüksége a nácik szavazatára, de ennek a baloldalnak, például a Demokratikus Koalíciónak, Vadai Ágnesnek nincs szükségük a nácik szavazatára".
   
Hozzátette, ez a "politikai alapállás" volt jellemző egészen 2017-2018-ig a Jobbik részéről is, amelynek politikusai "súlyos" antikommunista és antiszemita kijelentéseket tettek.
   
Mára azonban - mondta Szánthó Miklós - ez jelentőségét veszítette, úgy tűnik, hogy a baloldal befogadta a Jobbikot, s "valójában az elvtelenség lett a habarcsa az ellenzéki együttműködésnek".
   
Az igazgató úgy fogalmazott, egy "szivárványos ördögkoalíció" született az ellenzéki összefogással.
   
Kampányukkal arra akarnak rámutatni, hogy milyen álságos a baloldal, hiszen soha nem is akart fellépni az igazi fasizmussal szemben, hanem csak "riogatni" akart a fasizmus rémével - tette hozzá.
   
Szánthó Miklós szerint érdekes helyzet állna elő, ha Jakab Péter, a Jobbik elnöke vezetné "Gyurcsány Ferenc listáját", hiszen Jakab aktívan részt vett abban a korszakban, amikor a Jobbik még valóban antiszemita párt volt.
   
Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, az ellenzéki összefogásnak ára van,.

Minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.

MTI
Címkék:
  • A magyaroknak kultusza van Lengyelországban
    Az évszázadok során sokszor bebizonyítottuk egymásnak, hogy barátok vagyunk, és ha kell, kiállunk egymás mellett. Egy lengyel számára valahogy természetes, hogy a magyar csak jó ember lehet.
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó