Katonai városrész is épülhet Fehérváron
2021. január 26. 17:54

Folyamatosan halad a déli összekötő út építése Székesfehérváron. Az új útszakasz révén olyan területek válnak könnyebben elérhetővé, amelyeket eddig nehézkesen lehetett megközelíteni.

A déli összekötő északi felén nagy kiterjedésű hasznos terület jön létre, ha az út elkészül. Az elmúlt időszakban a hatalmas szabad térrel kapcsolatban arról lehetett hallani, hogy akár több ezer katonát kiszolgáló városrész jöhet létre, ahova lakások mellett iskola és kulturális intézmények is létesülhetnek.

Hosszú időbe telik, de a jövőben felépülhet egy új városrész

Cser-Palkovics András pol­gármester kérdésünkre elmondta, a kihasználatlan terület tekintetében is nagy jelentőségű a déli összekötő, hiszen ezzel és az Új Váralja sor Mártírok útjához való kapcsolásával könnyebben megközelíthetővé válik a város ezen része. A városvezető megerősítette, elkezdték a területre irányuló városfejlesztési munkákat.

Ezen a területen akár egy új városrész is felépülhet – Kép: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A folyamatokat szisztematikusan szeretnék végrehajtani. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, ne úgy képzeljük el, hogy az utak elkészítését követően rövid időn belül benépesül a hatalmas szabad terület. A tervezést tovább bonyolítja a számos magán- és gazdasági tulajdonban lévő telek, melyek tulajdonosaival egyeztetni kell. A polgármester úgy véli, a Városfejlesztési Kft. jó stratégiát tud kidolgozni.