Az LMP Schmuck Erzsébetet indítaná Nagykátán az országgyűlési választáson
2021. január 27. 16:20

Schmuck Erzsébetet, az LMP társelnökét indítaná az ellenzéki párt a 2022-es országgyűlési választáson a Pest megyei 9-es egyéi választókerületben, vagyis Nagykátán és környékén.

Kanász-Nagy Máté, aki ugyancsak az LMP társelnöke, a Nagykátán tartott, online is közvetített sajtótájékoztatón kijelentette: az ellenzéki együttműködésnek felkészült és hiteles jelöltre van szüksége a kormány- és korszakváltáshoz, olyan emberre, akiknek a legnagyobb esélye van a Fidesz képviselőjének a leváltására.

Schmuck Erzsébetnek nemcsak a parlamenti munkában van tapasztalata 2014 óta, de a pártvezetés mellett a zöldmozgalmakban is évtizedek óta részt vesz - mondta Kanász-Nagy Máté.

Schmuck Erzsébet arról számolt be: feladatának a kormány társadalom-, gazdaság- és környezetpolitikájának radikális megváltoztatását tekinti. Meg kell állítani a társadalom szétszakadását - hangsúlyozta -, olyan országot kell építeni, ahol a jövedelméből mindenki meg tud élni, és ahol az időseket "nem verik át az inflációkövető nyugdíjemeléssel".

A mikro-, a kis- és a közepes vállalkozásokat kell támogatni - folytatta -, óvni kell a természeti értékeket és fel kell lépni a klímaváltozás ellen. "Olyan országot fogunk építeni, ahol az uniós forrásokat nem lopják szét" - fogalmazott.

Szólt a térség problémáiról is: épült magánhasználatú luxuslovarda, a turai kastélyt "átjátszották" a miniszterelnök vejének, és "elképesztő korrupció" övezte a bölcsődefelújítási programot is. Eközben máig ígéret maradt az alsóbbrendű utak felújítása, a nagykátai rendelőintézet rendbetétele vagy az illegális hulladéklerakók felszámolása.

A térség kormánypárti képviselője, Czerván György szerinte nem az itt élőket képviseli, csupán a Fidesz hatalmát biztosítja helyben - tette hozzá.

A politikus indulását Nagykáta önkormányzatának ellenzéki frakciója, az Ébredj Káta Egyesület is támogatja - mondta a tájékoztatón Botka Sándor frakcióvezető.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó