Matteo Salvini a Hír TV-nek: Nem félek semmitől!
2021. február 7. 00:25

Exkluzív interjúban beszélt a Hír TV-nek Matteo Salvini az ellene indult perről. A volt olasz belügyminiszter, a jobboldali ellenzéki Liga párt vezetője úgy fogalmazott: mivel nem követett el semmi rosszat, nem fél semmitől. A politikus azt is elmondta, hogy óriási tisztelettel gondol a magyar népre.

– Mindenkinek jogában áll, hogy ellenőrizze, ki lép be országa területére. Megteheti Magyarország, Németország, Franciaország, mindenki. Csak Olaszországban kell bíróság előtt igazolnia magát egy belügyminiszternek, ha a hazáját védi – mondta Matteo Salvini azzal a perrel kapcsolatban, amelyen hivatali hatáskörrel való visszaéléssel, személyi szabadság korlátozásával, valamint a nemzetközi konvenciók megsértésével vádolták meg a parti őrség Gregoretti nevű, bevándorlókat szállító hajója 2019-ben történt feltartóztatása miatt.

MNO - HírTV
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó