Oltási elsőbbséget kaptak volna a migránsok
2021. február 7. 23:20

A svéd közegészségügyi ügynökség elsőbbségben részesítette volna a „papír nélküli” bevándorlókat a svéd állampolgárokkal szemben az oltási sorban. Nem ez az első alkalom, hogy a svéd egészségügy az illegális bevándorlókat támogatja a svédek helyett – írja a V4NA hírügynökség.

Ahogy már a Magyar Nemzet is megírta, elsőbbséget adnának az illegális bevándorlóknak a koronavírus elleni oltások tekintetében, derül ki a svéd közegészségügyi ügynökség tervéből.

A hatóság tervének lényege, hogy több fázisban oltja be a lakosságot, a harmadik fázisban azonban már elővenné az illegális bevándorlókat, vagy ahogy a terv fogalmaz: „a papír nélkülieket”. Külön rámutat, hogy a Közel-Keletről vagy Afrikából érkezőknek azért is prioritás az oltás, mert körükben megnövekedett a halálozások száma.

A terv erős kritikákat váltott ki, mivel az emberek egy része úgy érezte, hogy nem igazságos, hogy ha valaki nem is tartózkodhatna az országban, az mégis elsőbbséget élvez az oltási sorban. A nyomásnak engedve a hatóság frissítette a tervet, és ezúttal már kihagyta az illegális bevándorlókat a priorizált csoportok közül.

Nem ez az első eset, hogy a humanitárius segítségnyújtás elve miatt Svédországban az állampolgárok érdekei az illegális bevándorlóké mögé sorolódnak.

Volt már rá példa, hogy idősotthonok fűtési költségkeretét csökkentették azért, mert túl sok bevándorlót fogadott be az ország, de a járványhelyzet idején többször felmerült az is, hogy a kórházi ellátásnál a nagyobb eséllyel megmenthető migránsokat helyezzék a kevesebb túlélési eséllyel rendelkező idős állampolgárok elé.

MNO - V4NA Hírügynökség
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó