A kormány fejlesztését hazudta sajátjának Karácsony
2021. február 13. 14:07

Ismét más tollával próbált meg ékeskedni Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a megújuló a pesti alsó rakpartról tett közzé bejegyzést pénteken a közösségi média oldalán.

Karácsony Gergely folyamatosan arra panaszkodik, hogy a kormány „lerohasztja” Budapestet, ennek ellenére most nagy örömmel kürtölt világgá egy újabb, a kormány által finanszírozott fővárosi zöldfejlesztést. Eddigi Facebook-politikájához hűen csupán a hozzá szükséges anyagi források hátterét hallgatta el.

A főpolgármester a mai Facebook-bejegyzésében ismét egy zöldprojekttel büszkélkedik. A pesti rakparton a kerékpárútról, gyalogossétányról van szó, amelyet egyébként még a kormány valósított meg a 2017-es FINA vizes világbajnokság idején a Dagálytól kezdve egészen a Jászai Mari térig. Itt jelenleg hiányzik egy nagyon rövid szakasz, és most Karácsony Gergely büszkén hirdeti, hogy végre ez a beruházás is elindul, „csak azt felejtette el megemlíteni, hogy ezt is a kormány finanszírozza.

Én magam is több finanszírozási okiratot aláírtam ezzel kapcsolatban az elmúlt időszakban” – nyilatkozta a hirado.hu-nak Schneller Domonkos, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár.

Hozzátette, ennek fényében egyáltalán nem hiteles, hogy valaki egyszer bejelent egy fejlesztést, amit a kormány finanszíroz, hogy milyen jó, a következő pillanatban meg arra panaszkodik, hogy a kormány lerohasztja Budapestet.

„Ez a két álláspont nagyon nehezen képviselhető egyszerre” – fogalmazott.

Nem ez az első alkalom, hogy Karácsony Gergely sajátjának kiáltja ki más sikerét

„Ugyanez történt többek közt a XIII. kerületben a Béke téri főgyűjtőcsatorna-építési projektjének esetében is, ahova szintén elfelejtették meghívni a programot előkészítő korábbi főpolgármestert, Tarlós Istvánt, a kerület polgármesterét, Tóth Józsefet, illetve a kormányzat képviselőit is. De feleleveníthetjük azt az esetet is, amikor6,3 milliárd forint értékben biztosított 64 buszt a kormány Budapest számára, és azt is úgy szerették volna előadni, mint a saját sikereiket. Ezek mögött a bejelentések mögött azért érdemes a valóságot is meglátni” – hangsúlyozta Schneller Domonkos.

hirado.hu
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó