Bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája
2021. február 13. 21:19

Képtalálatok a következőre: F1A motorkocsi bkv

Új járművel bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája, miután véget ért a F1A típusú villamos motorkocsi felújítása - közölte a társaság az MTI-vel szombaton.

Az F1A villamosokat 1938 és 1944 között gyártották, és nagy részük egészen az 1980-as évekig szolgálatban maradt. A most felújított jármű 1939-ben készült, és 1979-ig közlekedett. Felújításáról 2019-ben született döntés, a VJSZ Kft. részvételével zajló munkálatok az előkészítéssel együtt mintegy másfél évig tartottak.

A motorkocsit a gyártáskori állapotát nyerte vissza, és a járványhelyzet enyhülésével állhat forgalomba azon a villamoshálózaton, ahol 40 éven át közlekedett - olvasható a közleményben.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó