Bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája
2021. február 13. 21:19

Képtalálatok a következőre: F1A motorkocsi bkv

Új járművel bővül a BKV Zrt. nosztalgiaflottája, miután véget ért a F1A típusú villamos motorkocsi felújítása - közölte a társaság az MTI-vel szombaton.

Az F1A villamosokat 1938 és 1944 között gyártották, és nagy részük egészen az 1980-as évekig szolgálatban maradt. A most felújított jármű 1939-ben készült, és 1979-ig közlekedett. Felújításáról 2019-ben született döntés, a VJSZ Kft. részvételével zajló munkálatok az előkészítéssel együtt mintegy másfél évig tartottak.

A motorkocsit a gyártáskori állapotát nyerte vissza, és a járványhelyzet enyhülésével állhat forgalomba azon a villamoshálózaton, ahol 40 éven át közlekedett - olvasható a közleményben.

MTI
Címkék:
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó