Elemző: a német lakosságnak csak a 2 százalékát sikerült beoltani eddig
2021. február 23. 11:01

A német lakosságnak csak a két százalékát sikerült beoltani eddig, ami kevesebb, mint a fele a magyarországi adatnak - mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

Georg Spöttle: Erősödik a migrációs nyomás a balkáni útvonalon | Magyar  Nemzet

Spöttle - magyarnemzet.hu

A műsorban arról beszéltek, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltási kampány tervének gyökeres átalakítását sürgeti a súlyos vakcinahiány miatt a szövetségi kormánytól Németország egyik vezető járványügyi szakembere.
   
Georg Spöttle erre reagálva azt mondta: német szaklapok információi szerint szükség lesz az orosz és a kínai vakcinára is, ha növelni szeretnék a lakosok átoltottságát.
   
"Azt mondják, ha arra várnak, hogy az Európai Unió közös beszerzéséből érkezzenek - szinte csepegtetve - az oltóanyag-szállítmányok", akkor valószínűleg csak augusztus végére vagy talán csak szeptemberre tudnák megoldani a lakosság 50-60 százalékának átoltását - közölte Georg Spöttle.
   
Kérdésre válaszolva azt mondta, a németeknek "ellenérzéseik" vannak a brit-svéd AstraZeneca vakcinájával szemben, ezért nem adják 65 éven felülieknek.
   
Ráadásul a vakcina hatékonysága német szakemberek szerint csak 74 százalékos, ennél sokkal jobb az orosz Szputnyik, a kínai Sinopharm- vagy a Pfizer-vakcina, hiszen ezek hatékonysága 91-95 százalékos - tette hozzá.
   
"Nagyon sok német politikus kezdi azt látni", hogy a közös beszerzés "teljes vakvágány" - emelte ki, hozzátéve, a 86 milliós Németországnak nagyon sok oltóanyagra van szüksége, ami nem lesz elérhető, ha csak három nyugati gyártóra számítanak.
 

MTI
Címkék:
  • Cs. Varga István 75
    A neves irodalomtörténésznek, Cs. Varga Istvánnak a közelmúltban jelent meg a „Nyújts feléje védő kart...” Kölcsey Ferenc: Himnusz című kötete.
  • Spekulatív lufik
    Húsz év múlva talán erről a „világjárványnak látszó tárgyról” is jobban látjuk majd, hogy kiknek és milyen módon tette lehetővé, hogy a döntő többség mérhetetlen szenvedése árán a világ totális ellenőrzöttségének addig teljesen elképzelhetetlen szintjéig emeljék hatalmukat.
  • Fekete-Győr rálicitál az Apró klánra
    Ott tartunk, hogy a Momentum miniszterelnök-jelöltje politikai alapú koncepciós pereket ígér.
MTI Hírfelhasználó