Hatástalanították a Miskolcon talált légibombát
2021. február 24. 17:44

Tűzszerészek dolgoznak egy szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos légibomba mellett a miskolci Vörösmarty Mihály utcában 2021. február 24-én. A világháborús bomba a Vörösmarty Mihály utcai felüljáró bontásakor került elő, élesített gyújtószerkezettel. MTI/Vajda János

Sikeresen hatástalanították a Magyar Honvédség tűzszerészei a Miskolcon szerdán előkerült világháborús légibombát.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a bomba éles gyújtószerkezetét a helyszín közelében megsemmisítették. A bombatestet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.

Délben érkezett a honvédség tűzszerész ügyeletére a rendőrségi bejelentés, amely szerint Miskolcon a Vörösmarty Mihály utcai felüljáró bontásakor egy feltételezett robbanótestet találtak. A honvédségi tűzszerészek megállapították, hogy egy 100 kilogrammos, szovjet gyártmányú légibomba került elő, élesített gyújtószerkezettel.

A gyújtószerkezet hatástalanítása miatt a rendőrök 200 méteres sugarú körben kiürítették a környéket. Ez 32 épületet és több mint 100 embert érintett.

A korlátozásokat mostanra feloldották, az emberek visszatérhettek az épületekbe - közölte a kommunikációs tiszt.

MTI
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó