Fidesz: Gyurcsányék még most is a vakcina ellen hergelnek
2021. február 24. 17:53

Itt a koronavírus-járvány harmadik hulláma, Gyurcsányék pedig még most is a vakcina ellen hergelnek - közölte a Fidesz szerdán a Demokratikus Koalíció politikusa, Varga Zoltán nyilatkozatára regagálva.

A nagyobbik kormánypárt közleményében elképesztőnek nevezték, hogy a baloldal mire képes a hatalomért: a koronavírus-járvány harmadik hullámában, amikor egyre több a beteg, "Gyurcsányék" továbbra is a védőoltás, meg a kínai és az orosz vakcina ellen hergelnek". Az se érdekli őket, hogy ezzel az idős emberek életét veszélyeztetik - tették hozzá.

Hangsúlyozták: minden egyes Magyarországra érkezett vakcina - legyen az nyugati vagy keleti - életet ment. Úgy fogalmaztak: mindannyian annak örülnénk, ha a megrendelt nyugati vakcinák már mind megérkeztek volna, de ehhez képest az uniós beszerzés mindössze 5 százaléka érkezett meg Magyarországra.

A Fidesz szerint Magyarország előrelátó döntést hozott, amikor 3,5 millió ember oltására elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt, amelynek 10 százaléka már meg is érkezett.

A keleti vakcina beszerzésnek köszönhetően 3,5 millió magyar emberrel többen és előbb juthatnak oltáshoz - emelték ki. Hozzátették: a többi uniós tagállammal ellentétben Magyarországon nem csak három, hanem már öt vakcinával is tudnak oltani, ennek is köszönhető, hogy az uniós átlag fölött tart az átoltottság.

A baloldalt azonban nem az idős emberek élete érdekli, hanem kizárólag csak a saját hatalmuk - írták. Azért támadják a védekezést, az oltási programot és a keleti vakcinákat, mert az a bevallott politikai stratégiájuk, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg és a halott. A baloldal szerint ugyanis minél rosszabb az országnak, nekik annál nagyobb az esélyük a hatalom megszerzésére - tette hozzá a Fidesz.

MTI
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó