NB I - Szabics Imre április 1-től átveszi a MOL Fehérvár FC irányítását
2021. február 26. 11:49

Április 1-től Szabics Imre lesz a labdarúgó NB I legutóbbi idényében ezüstérmes MOL Fehérvár FC vezetőedzője.

Szabics Imre: „Ausztria az otthonom, Magyarország a hazám” | M4 Sport

m4sport.hu

A klub pénteki közleménye szerint a játékosként 36-szoros válogatott csatár március végéig még az osztrák válogatott másodedzőjeként látja el feladatait, ezt követően csatlakozik az együtteshez. A 39 éves szakember szerződése 2024. június 30-ig szól.
   
Szabics Imre játékospályafutását követően 2017 végéig a Sturm játékos-megfigyelőjeként dolgozott, közben 2014 és 2015 októbere között 11 mérkőzés erejéig tagja volt Dárdai Pál és Bernd Storck stábjának, így nagy szerepe volt neki is abban, hogy a magyar válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Később korábbi játékostársa és edzője, Franco Foda munkáját segítette asszisztensként - először másfél évig a Sturm Graznál, majd az elmúlt bő két évben az osztrák válogatottnál.
   
 Az edzői stábhoz csatlakozik majd a fehérváriakkal kétszeres bajnok, 95-szörös válogatott Juhász Roland, valamint egy másik korábbi közönségkedvenc, a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor.
   
"Tudom, hogy ez nem volt egyszerű feladat, mert azt szerették volna, hogy maradjak, de végül úgy gondolom, hogy sikerült egy olyan megoldást találni, amely minden fél számára optimális lehet" - idézte a klub honlapja Szabics Imrét, aki hozzátette, nem volt könnyű feladnia egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést az osztrák válogatottal, de úgy érezte, tudatosan épített karrierjében eljött az idő, hogy vezetőedzőként dolgozzon.
Szabics Imre, Juhász Roland és Torghelle Sándor érkezéséig a február 17-én menesztett Márton Gábor helyére ideiglenesen kinevezett Szalai Tamás marad a MOL Fehérvár FC megbízott edzője.
    

MTI
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó