Megkezdték az egri vár támfalszakasza leomlásának kárelhárítását
2021. február 26. 13:23

Megkezdte az egri önkormányzat az egri vár támfalszakasza leomlásának kárelhárítását - közölte Varga T. Orsolya polgármesteri referens pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az önkormányzat az időközben elkészült kárelhárítási terv alapján felkérte a szakkivitelezőt az állagmegóvási munkálatok azonnali megkezdésére.
   
Az egri vár Szép-bástyájának mintegy 20 méter hosszú támfalszakasza február 17-én kora délelőtt omlott le. Nem sérült meg senki. A helyszíni vizsgálatokat végző szakemberek véleménye szerint az omlás közvetlen előidézője a sok csapadék és a fagy volt.

Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere korábban sajtótájékoztatón azt mondta: az eddigi vizsgálatok alapján biztosan kijelenthető, hogy nem természeti csapás, hanem emberi mulasztás idézte elő az omlást, ezért a város önkormányzata megkeresi a felelősöket és az adófizetők helyett velük térítteti meg a költségeket.
 

MTI
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó