Máris hullik a szabadkai Népszínházról a vakolat
2021. február 26. 20:54

Hat évvel ezelőtt adták át a szabadkai Népszínház felújított homlokzatát, a belterület azóta sem készült el, de a külső rész már ismét felújításra szorulna, írja a Magločistač portál.

Máris hullik a szabadkai Népszínházról a vakolat - A cikkhez tartozó kép

Kép: Magločistač

Az ereszcsatornában felgyülemlik a víz, ami a falra csorog, a nedvesség pedig károsítja a falfelületet, ami hullani kezdett, de repedések is megjelentek.

A szabadkai Népszínház 1854-ben épült, 2007-ben döntöttek úgy, hogy az építészszakma és a közvélemény tiltakozása ellenére átépítik az épületet. Eredeti állapotában csak az oszlopos rész és a lépcsőház maradt meg, a hozzáépített rész márvány és üveg.

Eredetileg öt évre tervezték a munkálatokat, de pénzhiány miatt sokat állt az építkezés. Most azt ígérik az illetékesek, hogy 2021 végére befejeződhet a beltér kialakítása is.

N. E.

vajma.info
Címkék:
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó