Megszavazta az USA-képviselőház az LMBTQ-közösségekről szóló törvényt
2021. február 26. 22:05

Az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt (Equality Act), mely a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés betiltására irányul.

A képviselőház csütörtökön elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt, amely kiterjeszti az LMBTQ-jogokat. A Republikánus Párt aggályait fejezte ki ezzel kapcsolatban, ideértve a törvény női sportolókra gyakorolt hatását – olvashatjuk a Fox News hírportál honlapján.

A törvényjavaslatot 224 igen szavazattal és 206 ellenszavazattal fogadták el, a szavazáson három republikánus képviselő csatlakozott a demokratákhoz.

„Az LMBT-közösség eleget várt” – mondta a szavazás előtt David Cicilline képviselő, aki nyíltan melegnek vallja magát, és támogatta a törvény elfogadását.

Explore - 2019 - U.S. Representative David N. Cicilline '83 Joins the  Watson Institute at Brown | Watson Institute

Cicilline - watson.brown.edu

„Eljött az ideje, hogy a szabadság és az egyenlőség áldásait kiterjesszék az összes amerikaira, függetlenül attól, hogy kik ők és kit szeretnek” – tette hozzá.

Az egyenlőségről szóló törvény frissíti a hatályos polgári jogi és munkaügyi törvényeket, hogy megerősítse az LMBTQ-közösség védelmét. A védelem a kategóriák széles skálájára vonatkozna, az oktatástól a lakhatáson át a hitelig és más területekig.

A képviselőház ugyanezt az intézkedést már 2019-ben tárgyalta, azonban nem sikerült átjutnia az akkor republikánus többséggel rendelkező szenátuson. A republikánusok és a vallási csoportok széles körben ellenezték a törvénytervezetet, azzal érvelve, hogy a változások sérthetik egyes polgárok vallási meggyőződését.

Joe Biden 2019 júniusában az egyenlőségről szóló törvény elfogadását az egyik legfontosabb prioritásként jelölte meg elnökké választásának esetén.

Az ellenzők aggályokat vetettek fel a törvényjavaslatnak a női sportra gyakorolt ​​lehetséges hatásaival kapcsolatban is.

A Republikánus Párt szerint a transznemű fiatalok részvétele a lányok sportjában káros lehet a versenyre.

Biden Erased Women (Biden törölte a nőket) – többek között ezzel a hashtaggal fejezték ki nemtetszésüket az amerikai elnök kapkodva meghozott intézkedései sorában aláírt rendelettel kapcsolatban a tiltakozók – erről írtunk korábbi cikkünkben.

A cikkben olvasható, hogy Joe Biden által aláírt nemi identitáson vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetés megelőzése céljából hozott végrehajtási rendelet széles körű nemtetszést, felhördülést váltott ki, különösen annak női sportolókat érintő vonatkozásai miatt.

Christiana Holcomb, az Alliance Defending Freedom jogvédő egyesület tanácsadója kijelentette: ijesztő kilátások ezek a női sport jövőjére nézve.

History | Alliance Defending Freedom

Biden a hadseregben is változtatott a szabályokon.

hirado.hu
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó