Elfogtak egy gyújtogatót a fővárosban
2021. március 2. 13:22

Elfogtak egy román bűnözőt, aki a Déli pályaudvar környékén gyújtogatott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrök még hétfő késő este arra lettek figyelmesek, hogy a Vérmezőn egy étterem külső tárolója ég. Azonnal megkezdték az oltást, majd a tűzoltókkal együtt megfékezték a lángokat.
   
Az oltás közben az I. kerületi rendőrök egy gyanúsan viselkedő bűnözőre lettek figyelmesek, igazoltatták. A gyanú szerint a 31 éves bűnöző öngyújtóval szándékosan okozta a tüzet; a kültéri bútorokat takaró fóliát gyújtotta meg.
   
A bűnöző körülbelül fél órával korábban a Déli pályaudvar egyik falatozójának ponyváját is megpróbálta felgyújtani.
   
A román állampolgárságú bűnözőt az I. kerületi nyomozók rongálás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

MTI; Gondola
Címkék:
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó