Jégkorong Erste Liga - A DEAC, a Brassó, a Fradi és a Csíkszereda nyert otthon
2021. március 2. 22:15

A DEAC nagy csatában 3-2-re nyert a vendég Újpest ellen, így a jégkorong Erste Liga negyeddöntői kivétel nélkül hazai győzelemmel kezdődtek.

Az alapszakaszban negyedik Debrecen nem választott ellenfelet, mint az első három helyezett, hanem maradt számára az UTE, amellyel szemben ötvenszázalékos volt a mérlege.

A hazaiak egy gyors kontra végén Vlagyiszlav Kulesov révén már az 5. percben vezetést szereztek, majd volt videózás, hogy az egyik hazai lövés a kapuból vágódott-e ki, de végül maradt az 1-0. Igaz, nem sokáig, mert a 8. percben Hugo Turcotte Rajna Miklós lábvédői között csúsztatott a kapuba. A fővárosiak a DEAC hibáiból tudtak helyzeteket kialakítani, de Hetényi Zoltán mindig védett.

A második harmad hazai emberelőnnyel indult, ebben Vokla Roland távolról hatalmas gólt lőtt. Később már csak ziccerek voltak mindkét oldalon, egyszer a kapuvas mentett Rajna helyett.

A záró harmad derekáig jól őrizte előnyét a DEAC, ekkor egy újabb korongeladás megbosszulta magát, és Bodó Christopher - aki az alapszakaszban a legjobb gólpasszos volt - lövése irányt váltott a blokkolni igyekvő védőn, így a korong becsapta Hetényit. Tizennégy másodperc múlva Bodó passzolt Benk András elé, akit őrizetlenül hagytak, és pillanatok alatt 3-2 lett az állás.

A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát az UTE, így 6 a 4 ellen támadhatott az utolsó percben, ám Hetényi védett, és csapata az idényben harmadszor is nyert otthon riválisa ellen.

Minden párharc szerdán folytatódik ugyanilyen pályaválasztás mellett.

A társbajnok FTC-Telekom és SC Csíkszereda is győzelemmel kezdte negyeddöntős párharcát a jégkorong Erste Ligában kedden.

Az erdélyi ütközet a Csíkszereda és a Gyergyó között a várt nagy csatát hozta, A hazaiak két és fél perccel az alapidő vége előtt 2-1-re vezettek, de a vendégek másfél perc múlva egyenlítettek, és hosszabbításra mentették az összecsapást. A hirtelen halálban, 4:20 percnél John Anthony Combs beütötte a győztes találatot.
 
Az FTC-nek csak az első harmadban kellett izgulnia Tüskecsarnokbeli társbérlője, a MAC HKB Újbuda ellen, a második harmadban szerzett három gól alapozta meg a sikert.
 
Az alapszakaszgyőztes Brassó - amely két harmad után még 3-1-es hátrányban volt - az 58. percben ütött győztes góllal verte a rájátszásba utolsóként bekerült vendég Vasast a jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharcainak első mérkőzésén, kedden.

Minden párharc szerdán folytatódik ugyanilyen pályaválasztás mellett.


Eredmények:

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
DEAC-UTE 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

korábban:
Sport Club Csíkszereda (romániai) - Gyergyói Hoki Klub (romániai) 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
FTC-Telekom - MAC HKB Újbuda 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Corona Brasov Wolves (romániai) - Opten-Vasas 5-3 (1-2, 0-1, 4-0)

MTI
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó