Gyurcsány akkor is nyer, ha veszít
2021. március 3. 22:40

„Hiába nyerte el Karácsony Gergely a főpolgármesteri címet, Gyurcsány Ferenc teljesen körbebástyázta embereivel a Városházán és a Közgyűlésben is, ezért a főpolgármester szinte semmilyen komoly döntést nem tud meghozni a volt miniszterelnök jóváhagyása nélkül” – fogalmazott Szolomayer Balázs Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, melyben a baloldali előválasztás fejleményeiről és a Momentum programbemutatójáról is szó esett.

„Hiába nyerte el Karácsony Gergely a főpolgármesteri címet, Gyurcsány Ferenc teljesen körbebástyázta embereivel a Városházán és a Közgyűlésben is, ezért a főpolgármester szinte semmilyen komoly döntést nem tud meghozni a volt miniszterelnök jóváhagyása nélkül” – fogalmazott Szolomayer Balázs. Párkányi Eszter a baloldali szivárványkoalícióval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ezen pártokat a hatalom és a pénz megszerzésén kívül semmilyen értékközösség nem köti össze, ezért nem szabad ezen pártokra bízni az ország vezetését.

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti indulásának a legnagyobb nyertese Gyurcsány Ferenc lehet. A Demokratikus Koalíció legjelentősebb támogatottsággal bíró veszélytársától ugyanis arra lehetett az előzetes hírek szerint számítani, hogy egy kormányzati tapasztalattal is rendelkező politikust fog nevezni az előválasztásra, ennek ellenére a gyenge jelöltnek számító pártelnök száll a ringbe, mely egyértelműen a Gyurcsány-pártnak kedvezhet – fogalmazott Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Párkányi Eszter reményét fejezte ki amiatt, hogy a Momentum programjában szereplő magánrepülőadóról Hadházy Ákost is tájékoztatta a párt elnöke, akinek éppenséggel pont a sportrepülőzés a hobbija.

A Bolond Lyukból rovatban arról volt szó, hogy Trish Cook brit szerző klasszikus meséket, az „Aranyhajat”, a „Pinokkiót” és „Az égig érő paszulyt” írta át fekete karakterekre. Párkányi Eszter rámutatott, hogy fordított esetben, ha fekete karaktereket fehérre változtatnának, az kulturális kisajátításnak minősülne a politikailag korrekt progresszívek szemében.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig hallgatható meg a rádióban. Vagy az ismétlésben szerda reggel három és négy között. Illetve felkerül az internetre, a legutóbbi adást például itt hallgathatják meg.

MNO - Karc FM
Címkék:
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó