MKPK-közlemény a legutóbb bejelentett járványügyi szabályok kapcsán
2021. március 5. 01:06

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia várhatóan holnap, március 5-én adja ki rendelkezéseit a legutóbbi járványügyi szabályok tükrében. Az alábbiakban az MKPK Titkárságának erről szóló közleménye olvasható.

A ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve kérjük, hogy a nagyböjti imádságainkat ajánljuk fel egész népünkért, különösen azokért, akik a világjárványban érintettek, kiemelten azokért, akik az egészségügyi és a szociális szférában, illetve a mindennapi élet területein most is értünk dolgoznak.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a Covid-19-járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, majd azok részleteinek ismeretében, várhatóan a holnapi napon adja ki rendelkezéseit, amelyek iránymutatásul szolgálnak majd hívő közösségeinknek és intézményeinknek.

A járványhelyzetben segítő szeretettel figyeljünk idősebb és veszélyeztetettebb embertársainkra, kiemelten legyünk figyelemmel a járványügyi előírásokra, és felelősen tartsuk be azokat.

Budapest, 2021. március 4.


a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Titkársága

Magyar Kurír
Címkék:
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó