Balhé Izraelben: tovább halogatják a palesztin vendégmunkások beoltását
2021. március 6. 08:51

Elhalasztották Izraelben az országba bejáró vagy a ciszjordániai telepeken dolgozó, munkavállalási engedéllyel rendelkező palesztin vendégmunkások oltási kampányát – derült ki az izraeli hadsereg pénteki közleményéből.

Az izraeli hadseregnek az 1967-ben elfoglalt területek civil ügyeiért felelős (COGAT) osztálya azt közölte, hogy a halasztásnak adminisztrációs oka van, hozzátéve, hogy az új dátumról később adnak tájékoztatást.

A korábbi tervek szerint a körülbelül 122 ezer embert érintő oltási kampány vasárnap kezdődött volna.

Izraelt már többször érték bírálatok amiatt, hogy kihagyja a vakcinálásból a megszállt területeken élő palesztinokat, jóllehet a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó izraeli kabinet tanácsadói már január végén javasolták oltások beadását a ciszjordániai palesztinoknak.

A világelső oltási gyorsaságot felmutató izraeli oltási kampánnyal szemben a Palesztin Hatóság eddig csupán 6000 ember számára elegendő vakcinát tudott beszerezni. Ez azt jelenti, hogy a Gázai övezetben és a Ciszjordániában élő, körülbelül 7 millió palesztin többsége egyelőre nem jut oltáshoz.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó