Itt az első 165 Hz-es kijelzőjű gamer mobil
2021. március 8. 15:58

A Tencenttel együttműködésben a Nubia bejelentette minden idők papíron legjobbnak tűnő gamer okostelefonjait. A Kínában már előrendelhető Red Magic 6 és Red Magic 6 Pro modellekben több világelső megoldás is debütált, a legfeltűnőbb attrakcióval kezdve a 6,8 hüvelykes és 1080×2400 pixeles AMOLED érintőkijelzőjük 165 Hz képfrissítési sebességet kínál. Emellett az érintési mintavételezéskor sem kutya a paneljük: egyujjas használatkor 500 Hz, többujjas használatkor pedig 360 Hz a tempója – írja az Origo.

Az elvárhatónak megfelelően a mobilokat Qualcomm Snapdragon 888 hajtja, a folyamatosan jó teljesítményről pedig termoelektormos hűtés gondoskodik, hűtőventilátorral megtámogatva. Az utóbbi a Red Magic 6 esetében maximum 15 ezres, míg a Red Magic 6 Próban legfeljebb 20 ezres fordulatszámon működik, a nagy sebességre a kis méretű lapátok miatt van szükség.

További különbség a két mobil között, hogy az előbbi 5050 mAh-es akkuja 66 wattos, míg az utóbbi 4500 milliamperes telepe 120 wattos gyorstöltést támogat; a Prót állítólag 5 perc alatt fel lehet tölteni nulláról 50 százalékra. Végül érdekes, hogy sima kiadás maximum 12 GB rendszermemóriával, míg a Pro változat akár 18 GB-tal is kérhető lesz.

A játék közben mutatóujjakkal üzemeltethető, kapacitív ravaszgombokkal ellátott okostelefonok 8 MP-es előlapi kamerát és 64+8+2 MP-es hátlapi kamerarendszert kaptak, az ujjlenyomat-olvasójuk a kijelzőjük alatt található, rendelkeznek audio Jack hangkimenettel, a nem bővíthető háttértáruk pedig modelltől függően 128 vagy 256 gigabájt.

Origo
  • Köszönet a hősöknek: elismerés az egészségügyben dolgozóknak
    Az, hogy mikor kaphatjuk vissza a normális életünket, nemcsak az oltóanyagok mennyiségén, hanem az oltási hajlandóságon is múlik. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója.
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
MTI Hírfelhasználó