Gyengült hétfőn a forint
2021. március 8. 19:52

Gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. A forint az euróval szemben történelmi mélypontja közelébe jutott.

A dollár erősödését tükröző árfolyamcsökkenés a térségbeli devizák többségét idei mélypontjára szorította le. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index három havi csúcsra emelkedett hétfőn 92,3 pont felett. Az euró három havi, a svájci frank pedig nyolc havi mélypontot ért el a dollárral szemben.

Hétfőn a kora reggeli jegyzéshez képest este fél hétre az euróval szemben 0,22 százalékkal, a dollárral szemben 0,68 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,31 százalékkal gyengült a forint.

Az eurót a kora reggeli 367,00 forint után este fél hétkor 367,79 forinton jegyezték. Nap közben a legmagasabb jegyzés 368,11 forint volt, ami a forint idei leggyengébb árfolyama is egyúttal az euróval szemben.

A forint mindenkori leggyengébb árfolyama az euróval szemben 370 forintos jegyzés közelében volt, amire két alkalommal is sor került tavaly, április elején és október végén. Hétfő délutáni jegyzésén a forint 0,45 százalékkal áll történelmi mélypontja felett.

Este fél hétkor a dollárt 310,25 forinton jegyezték a kora reggeli 308,16 forint után.

A dollárral szemben is most hétfőn alakult ki a forint idei leggyengébb árfolyama 310,64 forinton. A forint árfolyammélypontja a dollárral szemben a tavaly április eleji 341,33 forintos jegyzés, amihez képest a hétfő délutáni szinten 9,11 százalékkal áll erősebben a forint.

A svájci frank jegyzése a kora reggeli 330,73 forintról 331,74 forintra emelkedett.

A svájci frankkal szemben az év első hetében állt a forint a leggyengébben, azóta 1,47 százalékkal erősödött. Történelmi mélypontjánál pedig, ami tavaly április elején alakult ki 350,09 forintos jegyzésen, 5,24 százalékkal áll erősebben.

A hónap eleje óta a forint az euróval szemben 1,46 százalékkal gyengült, a dollárral szemben 3,36 százalékot veszített, a svájci frankkal szemben pedig 0,43 százalékkal áll gyengébben.

A január elsejei nyitóárfolyamhoz képest az euróval szemben 1,43 százalékkal gyengült a forint, a dollárral szemben 4,52 százalékkal áll gyengébben, a svájci frankkal szemben viszont 1,10 százalékkal erősödött.

MTI
Címkék:
  • Javuló járványügyi adatok: az oltások hatása közrejátszik
    A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
  • Nemzetközi hadgyakorlat hazánkban
    Sándor Tamás, a Magyar Honvédség Parancsnokságának különleges műveleti szemlélője kedden Budapesten, a Magyar Honvédség hadikikötőjében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a "Black Swan – Fekete Hattyú – 2021" gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a "kezdeti műveleti képességet".
  • Az esti kijárási tilalom nem szűnik meg
    A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó