Futárokkal akart kábszert hozatni Magyarországra egy szerb bűnöző
2021. március 9. 11:20

Autóban elrejtve 12 kilogramm amfetamint akart Magyarországra szállíttatni két, Németországban lebukott magyar futárjával az a szerb bűnöző, aki ellen a Zala Megyei Főügyészség emelt vádat - közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Pirger Csaba az előzményeket ismertetve elmondta: a 43 éves, Zala megyében élő szerb bűnöző még 2019-ben repült Rotterdamba, hogy egy holland férfival felvegye a kapcsolatot, de néhány héttel később az ottani hatóságok négy kilogrammnyi, MDMA tartalmú kábítószer miatt elfogták a kapcsolatát. Pár hónap múlva a bűnöző újból Rotterdamba repült, hogy egy másik holland kábítószer-bűnözővel találkozzon, akivel meg is állapodott abban, hogy 12 kilogrammnyi kábítószert vásárol.
   
A szerb bűnöző visszautazott Magyarországra, ahol két ismerősét bízta meg a drog hazahozatalával, cserébe pénzt és kábítószert ígért. A két magyar bűnöző személyautóval Hollandiába utazott, ahol megvásároltak egy kábítószer elrejtésére preparált furgont, az árut pedig a szerb bűnöző sms-ben és telefonon folytatott folyamatos irányítása mellett vették át az eladótól.
   
A főügyészség vádirata szerint a holland közreműködőkkel, illetve több autó- és helyszínváltással kísért ügyletet követően a futárok a furgonban elrejtették a jelentős mennyiségű kábítószert, de Németországon átutazva a rendőrök elfogták őket. A két bűnöző tavaly márciusban öt és fél, illetve négy év börtönbüntetést kapott a német hatóságoktól.
   
A Zala Megyei Főügyészség a visszaesőnek számító szerb bűnöző ellen társtettesként, különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás kísérlete miatt emelt vádat. Ha az előkészítő tárgyaláson teljes beismerő vallomást tesz, nyolc év fegyházbüntetést kaphat a főügyészségi indítvány szerint.
 

MTI; Gondola
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó