Koronavírus - Montenegróban alacsony az oltásra jelentkezők száma
2021. március 27. 11:24

Egyelőre kevesen jelezték, hogy felvennék valamely koronavírus elleni védőoltást Montenegróban, a hivatalos adatok szerint eddig a lakosság 11,3 százaléka regisztrált.

A 620 ezres Adria-parti országban eddig 14 850-en kapták meg valamely oltóanyag legalább első adagját, ami 2,4 százalékos átoltottságot jelent. Az illetékesek azonban azt remélik, hogy a jövőben több vakcina érkezik Montenegróba, és ezzel az átoltottsági arány is javul. Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a hétvégén körülbelül 30 ezer adag AstraZeneca-védőoltást kap Montenegró, így már a jövő héten növelhetik az oltópontok számát az ország területén.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 5225-tel 577 120-ra, Koszovóban 860-nal 86 154-re, Észak-Macedóniában 1422-vel 124 913-ra, Montenegróban 372-vel 89 363-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1869-cel 162 032-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 39-cel 5114-re, Koszovóban hattal 1823-ra, Észak-Macedóniában 33-mal 3607-re, Montenegróban néggyel 1234-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 76-tal 6262-re nőtt.

MTI
Címkék:
  • A baloldali “értelmiség” járvány idején sem állt a tudomány mellé
    Sajnos a magyar választópolgárok egy jelentős része is azt hiszi, hogy a balliberális véleményformálók, az ellenzék médiaelitje, a médiaértelmisége értelmes emberekből áll. Sajnos csak pusztán a szótő azonossága alapján.
  • "A CNN tökélyre fejlesztette a szisztematikus manipuláció képességét"
    A szisztematikus manipuláció művészete, amit a CNN tökélyre fejlesztett, az egyik legveszélyesebb fejlemény az elmúlt időszakban. Donald Tusk megnyilatkozása a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott kormánya és politikai vezető ereje elleni boszorkányüldözés része – kommentálta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a CNN-ről megjelent legfrissebb leleplezést, valamint az Európai Néppárt (EPP) elnökének a magyar és a lengyel kormány járványkezelését bíráló közlését hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában – írja cikkében a Híradó.hu.
  • Nőtt az EU-ba irányuló illegális határátlépések száma
    Márciusban a Földközi-tenger középső medencéjében négyszeresére nőtt, a nyugati medencében megkettőződött az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések száma az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, más migrációs útvonalakon enyhe emelkedés, stagnálás, vagy kismértékű visszaesés figyelhető meg - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) hétfőn.
MTI Hírfelhasználó