Észak-Macedóniába megérkezett az első COVAX-vakcinaszállítmány
2021. március 29. 12:28

Megérkezett Észak-Macedóniába az első vakcinaszállítmány, amelyet a nyugat-balkáni ország a vakcinák méltányos elosztására létrehozott COVAX-programon keresztül rendelt meg.

Szkopjébe vasárnap az AstraZeneca oltóanyagának 24 ezer adagja érkezett meg. Venko Filipce egészségügyi miniszter közölte, hogy a vakcinával a 75 évnél idősebbeket és a krónikus betegeket oltják majd be.

Korábban Észak-Macedónia Szerbiától kapott ajándékba 80 ezer adagot a Pfizer/BioNTech oltásából, amellyel az egészségügyi dolgozókat oltották be.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában hétfőre 3889-cel 585 506-ra, Koszovóban 914-gyel 87 941-re, Észak-Macedóniában 708-cal 126 938-ra, Montenegróban 351-gyel 90 083-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1056-tal 164 931-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 39-cel 5190-re, Koszovóban tízzel 1844-re, Észak-Macedóniában 33-mal 3675-re, Montenegróban néggyel 1245-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 54-gyel 6376-ra nőtt.

MTI
Címkék:
  • A baloldali “értelmiség” járvány idején sem állt a tudomány mellé
    Sajnos a magyar választópolgárok egy jelentős része is azt hiszi, hogy a balliberális véleményformálók, az ellenzék médiaelitje, a médiaértelmisége értelmes emberekből áll. Sajnos csak pusztán a szótő azonossága alapján.
  • "A CNN tökélyre fejlesztette a szisztematikus manipuláció képességét"
    A szisztematikus manipuláció művészete, amit a CNN tökélyre fejlesztett, az egyik legveszélyesebb fejlemény az elmúlt időszakban. Donald Tusk megnyilatkozása a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott kormánya és politikai vezető ereje elleni boszorkányüldözés része – kommentálta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a CNN-ről megjelent legfrissebb leleplezést, valamint az Európai Néppárt (EPP) elnökének a magyar és a lengyel kormány járványkezelését bíráló közlését hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában – írja cikkében a Híradó.hu.
  • Nőtt az EU-ba irányuló illegális határátlépések száma
    Márciusban a Földközi-tenger középső medencéjében négyszeresére nőtt, a nyugati medencében megkettőződött az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések száma az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, más migrációs útvonalakon enyhe emelkedés, stagnálás, vagy kismértékű visszaesés figyelhető meg - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) hétfőn.
MTI Hírfelhasználó