Csúcsot döntött az első negyedévben a Duna House
2021. április 7. 22:52

Mind az ingatlanközvetítés, mind a hitelközvetítés terén csúcsot döntött a Duna House 2021 első negyedévében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett negyedéves beszámolójában.

A 3,39 milliárd forint hálózati jutalékbevétel (franchise) 36,5 százalék növekedést jelent éves összevetésben, és 16,3 százalékot 2020 harmadik negyedévéhez képest, ami az eddigi csúcstartó volt. A belföldi részesedés ebből 2,48 milliárd forint, 31,4 százalékos növekedéssel. A lengyelországi 816 millió forintos jutalékvolumen 60,3 százalékos bővülést jelent. A maradékot a csehországi tevékenység eredményezte, 6,8 százalékos emelkedéssel.

A saját tulajdonú irodák 491 millió forintos jutalékbevétele még jelentősebb, 37,4 százalékos növekedést jelent. Ebből a 191 millió forintos belföldi 29,8 százalékkal, a 217 millió forint lengyelországi 57,7 százalékkal haladja meg a tavalyi azonos időszak bevételét.

A közvetített hitelvolumen összege 73,5 milliárd forintra nőtt, 5,8 százalékkal haladva meg a tavalyi szintet. A belföldi 20,095 milliárd forintos hitelvolumen 2,8 százalékos visszaesés, de a lengyel piacon 9,4 százalékos bővülést sikerült elérni 53,4 milliárd forintos hitelközvetítéssel.

A Duna House a kis mértékű belföldi csökkenést azzal magyarázta, hogy az első két hónapban elhúzódott a banki ügyintézés a bővülő állami támogatások miatt, és hosszabb időt vettek igénybe a folyósítások is. A kereslet ugyanakkor erős, a hiteligénylések jelentősen meghaladták a 2020-as szinteket, hatásuk a következő negyedévben mutatkozhat meg - írták.

MTI
Címkék:
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó