Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama
2021. április 8. 20:23

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az eurót a kora reggeli 358,98 forint után este hét órakor 358,56 forinton jegyezték, ami a forint 0,12 százalékos erősödésének felel meg. Csütörtök esti árfolyamán a forint a hétfői kezdés óta 0,83 százalékkal erősödött és 0,96 százalékkal áll hó eleji árfolyama felett.

A társégbeli devizák az euróval szemben együtt erősödtek csütörtökön, amit a javuló világgazdasági kilátásokról a héten megjelent több előrejelzés következményének tulajdonítanak a devizapiacokon. A zloty 0,5 százalékkal, a forint és a cseh korona egyaránt nagyjából 0,1 százalékkal erősödött csütörtökön az euróval szemben.

A dollárral szemben 0,51 százalékkal erősödött csütörtökön a forint, a dollár jegyzése a kora reggeli 302,30 forintról 300,77 forintra csökkent estére. A forint a hét eleje óta 2,20 százalék, a hónap eleje óta 2,63 százalék nyereségre tett szert a dollárral szemben.

A svájci frank jegyzése emelkedett csütörtökön, a forint 0,11 százalékkal gyengült. A svájci frank reggel 325,33 forinton, este 325,69 forinton állt. A hét eleje óta a forint 0,12 százalékkal erősödött, a hónap eleje óta pedig 0,31 százalék nyereségre tett szert a svájci frankkal szemben.

MTI
Címkék:
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó