Deák: Gyurcsány Ferenc Jakab Pétert akarta leelőzni a parlamentben
2021. április 8. 22:42

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa még néhány napja is úgynevezett kitolásként értékelte a keleti vakcinákat, valamint a Demokratikus Koalíció egy petíciót is indított azzal a felhívással, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinákra felhívja a figyelmet. A baloldali pártok már közös nyilatkozatokat tesznek az oltás mellett, sőt vezető politikusaik már beoltatták magukat ezekkel az oltásokkal – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Kossuth Rádióban.

„Az elmúlt napokban egy oltásra buzdító közös videofelvétel tettek fel az internetere a baloldali politikusok, bár önmagában az, hogy ezt a videót csak három hónappal az első vakcinaszállítmány megérkezése után publikálták már sok mindent elárul. Hogyha annyira komolyan gondolták volna korábban az oltáspárti szlogeneknek hangoztatását, akkor már december végén, vagy legalább január elején elkészítenek egy hasonló videót” – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó reggel, Magyarország! című műsorban.

„Ezt azért nem tették meg, mert egyébként hosszú hónapokon keresztül ők az oltásellenes hangulatkeltéstől reméltek politikai hasznot, és világosan látszódott – főként a DK, de más politikusoknak is a baloldalon a kommunikációjából –, hogy egyértelműen annak a szavazói tábornak szólnak, annak a szavazói tábornak kampányolnak, akik akkor még nem akarták magukat beoltatni” – tette hozzá az elemző.

„A DK-s Varga Zoltán egy sajtótájékoztatón egy hamisítványnak nevezte a kínai vakcinákat, a Jobbikos Jakab Péter a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnökhöz szólva kufárkodással vádolta meg a miniszterelnököt, azt mondta, hogy mindenféle kínai cuccot rendel. De lehet idézni a momentumot is, Fekete-Győr András januárban a közösségi oldalára írta, hogy ne is rendeljen a kormány orosz vakcinát, mert ez pénzkidobás” – idézte fel az oltásellenes felszólalásait a baloldalnak Deák Dániel.

Gyakorlatilag látszódott, hogy több százezer magyarnak védelmet, és így életet jelentő keleti oltóanyagok ellen hosszú hónapokon keresztüli kampányt folytattak, és egyre több hír lát napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy DK-s politikusok, vagy baloldali szimpatizánsok politikai okokból utasítottak el bizonyos oltóanyagokat, majd ezt követően elkapták a fertőzést, és tragikus módon elhunytak a fertőzés következtében– mond ta Deák Dániel.

A vezető elemző úgy véli, hogy ezt követően fordult át a DK-nak a kommunikációja.

Gyurcsány Ferenc a napokban az országgyűlésben  – választási győzelmük esetén – börtönnel fenyegette meg azokat tisztviselőket és kormány tisztviselőket, illetve politikusokat, akik részt vettek a járvány elleni védekezésben, merthogy azt mondja az áldozatok, az elhunytak a járványügyi védekezésben résztvevők lelkén száradnak.

Az elemző szerint „több dolog is áll az ilyen típusú megnyilatkozások mögött Gyurcsány Ferenc részéről. Az egyik fontos szempont, hogy Jakab Péterrel egy nagyotmondási versenyben van jelenleg, a baloldali előválasztás miatt mindegyik pártvezető, baloldali politikus igyekszik saját magára felhívni a figyelmet, és igyekszik minél durvábbat, minél erőszakosabbat mondani” – hangsúlyozta Deák Dániel.

Deák Dániel ebben azt látja, hogy ezzel „Gyurcsány Ferenc Jakab Pétert akarta leelőzni a parlamentben, hiszen az elmúlt időszakban a felmérések alapján ő egy kicsit ebben a baloldali háziversenyben most jobban állt” – tette hozzá.

„A másik fontos szempont pedig az, hogy az oltások ellen uszító kampány nem jött jól a Demokratikus Koalíciónak, és a többi baloldali pártnak sem. A kiszivárgó információ szerint súlyos belső feszültséget eredményezett ez az oltásellenes kampány, nem véletlen, hogy egyik hétről a másikra gyakorlatilag egy száznyolcvan fokos fordulatot hajtottak végre a kommunikációban” – emelet ki Deák Dániel.


hirado.hu - Kossuth Rádió
Címkék:
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó