NB I - Négyet vágott az Újpestnek a Fehérvár
2021. április 10. 19:57

A MOL Fehérvár Nikolics Nemanja és Ivan Petrjak két-két góljával magabiztosan nyert a vendég Újpest FC ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A Fehérvár ötvenedik alkalommal győzte le első osztályú bajnoki mérkőzésen az Újpestet, melynél a mostani idényben mindháromszor jobbnak bizonyult.  

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MOL Fehérvár FC - Újpest FC 4-0 (2-0)
 
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Berke

gólszerző: Nikolics (8. - 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)
sárga lap: Petrjak (67.), Rúben Pinto (70.), illetve Csongvai (8.), Onovo (26.)
    
Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.) - Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)
    
Újpest: Banai - Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. - Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) - Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze
    
A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár, amely Nikolics Nemanja magabiztos büntetőjével gyorsan előnybe került. Támadásban maradt a hazai csapat, az Újpest első helyzetére a félidő közepéig kellett várni, akkor is a fehérvári védők nagy hibájából került majdnem a saját kapujukba a labda. A szünetig hátralévő időben is a hazaiak akarata érvényesült és Nikolics második találatával növelték előnyüket.

Fordulást követően az Újpest birtokolta többet a labdát, de a támadójátékába rengeteg hiba csúszott, ami elvette az esélyt a szépítésre. A Fehérvár nagy önbizalommal játszott, tetszetős támadásokat vezetve duplázta meg előnyét, mindkétszer Ivan Petrjak volt eredményes.   

MTI
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó