Ukrajnában megint csaknem négyszázan haltak meg egy nap alatt
2021. április 10. 21:59

Nem lassul Ukrajnában a koronavírus-járvány terjedése, szombatra is mintegy 17,5 ezer új fertőzöttet és csaknem négyszáz elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, az aktív betegek száma pedig már megközelítette a négyszázezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 17 463 új esettel 1 841 137-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ez mintegy 2200-zal kevesebb az előző napinál.

Az elhunytak száma 398 újabb áldozattal 36 779-re nőtt. A megelőző napon 419-en haltak bele a betegségbe. Eddig 1 405 826-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint hatezerrel 398 532-re emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban ismét sok, 4709 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napon is ötezer közeli, azelőtt pedig ötezer fölötti volt.

A legtöbb új beteget, 1605-öt megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban regisztrálták, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Kijevben megközelítette a 176 ezret. Előző nap újabb csúcsot döntve 51-en haltak meg Kijevben, velük az elhunytak száma 3848-ra emelkedett.

Az egészségügyi minisztérium szombaton közzétette a régiók járványhelyzet szerinti frissített besorolását. A legsúlyosabb, "vörös" kategóriában van a főváros, és 11 megye - köztük Kárpátalja -, 11 megye "narancs" és csak kettő, Herszon és Ivano-Frankivszk megyék "sárga" besorolásúak.

Ruszlan Homcsak vezérkari főnök beoltatta magát koronavírus ellen a kelet-ukrajnai konfliktusövezetben tett munkalátogatása alatt pénteken - jelentette az UNIAN hírügynökség. Ukrajnában egyelőre csak egyfajta oltóanyaggal, az AstraZeneca licence alapján Indiában gyártott Covishield nevű vakcinával oltanak. Eddig már több magas rangú politikus vállalta, hogy az oltási kampány népszerűsítése érdekében a nyilvánosság előtt beoltatja magát, köztük Volodimir Zelenszkij elnök, aki úgyszintén a Donyec-medencei frontvonalnál tett egyik látogatása során kapta meg az oltást. Az UNIAN hozzátette, hogy április 8-i adatok szerint mintegy 335 ezren kapták meg az első oltást Ukrajnában, köztük 31 555 katona.

MTI
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó