Orbán Balázs: Az oltási program ütemezetten halad
2021. április 12. 14:42

Mára kiderült, a kormány becsapta az embereket, és magukra hagyta a bajba jutott családokat, a felelősséget most mégis az ellenzékre akarják hárítani, pedig a kormány van döntési helyzetben, az ellenzék csak kérdéseket tett fel – mondta Szilágyi György napirend előtti felszólalásában ma a parlamentben. – Amikor nem kellett volna zárni, zártak, amikor nem kellett volna még nyitni, nyitottak.

Ezért van bizonytalanság az emberekben, nem az ellenzék miatt – vélekedett a Jobbik képviselője, majd arról beszélt, hogy a közpénzzel felhizlalt luxusimádó fideszesek összevissza repkednek magángépen a világban, noha a miniszterelnök arra kérte az állampolgárokat, ne utazzanak külföldre. – Ezért bizonytalanok az emberek – fejtette ki az ellenzéki politikus, majd megfenyegette a kormánypártiakat: – Amit önök elkövettek, az bűn, a bűn pedig büntetést érdemel, amit meg is fognak kapni! Válaszában Orbán Balázs arról beszélt, hogy az oltási program ütemezetten halad, ebben az ellenzéknek is egyet kell értenie.

– Oltással lehet harcolni a vírus ellen, és ebben a tekintetben a célegyenesben vagyunk, egy hónap alatt két és félszeresére nőtt a beoltottak száma, és az átlagos uniós átoltottság kétszerese a magyar – fejtette ki a Miniszterelnökség államtitkára. Orbán Balázs arról is beszélt, hogy tavaly a magyar GDP az uniós átlagánál jóval kevésbé csökkent. A növekedési kilátások pedig az EU statisztikái szerint is sokkal jobbak, mint az uniós átlag. Az államtitkár szerint az ellenzék nem igazán érti, mi a probléma. Élet-halál küzdelem közepette a politikai pecsenyéjüket sütögetik, támadják a védekezést, és folyton ellentmondásba kerülnek magukkal.

Orbán Balázs hosszan sorolta a példákat az ellentmondásokra, és külön kiemelte a baloldal oltásellenes kampányát. – Szomorú, hogy nemcsak a vírus, de a baloldal ellen is küzdeni kell, akik nem segítik a védekezést – fogalmazott az államtitkár.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó