Német orvosdiagnosztikai céget vásárolt a 77 Elektronika Csoport
2021. április 13. 17:36

Több mint 20 éves üzleti együttműködést követően a 77 Elektronika Csoport megvásárolta a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG 100 százalékát - közölte a magyar tulajdonú orvostechnikai vállalat kedden az MTI-vel.

77 Elektronika

 

A mintegy 100 munkyvállalót foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG a jövőben a magyar családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét.
   
Hangsúlyozták, a német piac második legnagyobb reagenscsíkgyártó cégének akvizíciójával az volt a cél, hogy saját tulajdonukban legyen a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártása is.
   
Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa a közleményben ismertette, az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása. Mivel az Analyticon AG az orvostechnikai iparban közismert világmárka, a cég nevét és működési struktúráját nem kívánják megváltoztatni, de felügyelni fogják a vállalat teljes működését.

Zettwitz Sándor – MTI/Bruzák Noémi

A 77 Elektronika budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 700 embert - köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt - foglalkoztatnak. Az idén 35 éves 77 Elektronika exportforgalma tavaly több mint 25 milliárd forint volt, a cég mintegy száz országban értékesíti az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszereit.

Tavalyi árbevétele meghaladta a 31 milliárd forintot, az idén is hasonló árbevétellel számolnak.
   
Az MTI érdeklődésére a 77 Elektronika közölte, hogy a céget saját forrásból vették meg. A vételár pontos összege üzleti titok, de több milliárd forintos tranzakcióról van szó. A megvásárolt cég éves árbevétele 12 millió euró, a pandémia előtt elérte a 15-16 millió eurót.
 

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó