Hatalmas telehold ragyog a kolozsvári Farkas utcában
2021. április 13. 23:12

Egészen szürreális élményt nyújt esténként az a hatalmas Hold-makett, amit Kolozsváron, a Farkas utcai református templom előtt helyeztek el.

Luke Jerram brit művész Museum of the Moon című munkáját két éve már kiállították több kolozsvári helyszínen, köztük az Egyetem utcai piarista templomban is.

Az 1:50000 léptékű, NASA-fotók alapján készült, 7 métere átmérőjű makett most december 6-ig látható a Farkas utcában.

Képek: Szántai János

foter.ro
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó