Letartóztattak egy szír embercsempészt Pécsett
2021. április 15. 18:49

Embercsempészés gyanúja miatt elrendelte egy szír állampolgárságú férfi letartóztatását csütörtökön a Pécsi Járásbíróság - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a gyanú szerint a férfi tizenhat külföldit vett fel az általa vezetett, német rendszámú bérelt kisbuszba hétfő éjjel egy baranyai földúton. Célja az volt, hogy segítsen nekik jogszabály-ellenesen átlépni a magyar-osztrák határt.

A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, okmányaik nem voltak, illegálisan tartózkodtak Magyarországon.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, a végzés jogerős.

MTI
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó