NB I - Döntetlen ért el Pakson a ZTE
2021. április 17. 21:48

A negyedik Paks 1-1-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő vendég Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának utolsó szombati találkozóján.

A hazaiak ezzel az egy ponttal is megőrizték a helyüket a tabellán, míg a ZTE kettőről három pontra növelte előnyét a már kieső, 11. helyen álló Budafokkal szemben.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Paksi FC-ZTE FC 1-1 (0-1)

Paks, zárt kapuk mögött, v.: Vad II.
gólszerzők: Böde (50.), illetve Kálnoki-Kis (18.)
sárga lap: Bertus (41.), Böde (67.), Ádám (68.), illetve Futács (76.), Gergényi (91.)

Paksi FC: Hegedüs - Lenzsér, Böde (Lorentz, 70.), Tamás, Szabó J. - Balogh B. (Szakály D., 81.) - Kulcsár (Ádám, a szünetben), Bertus (Nagy R., a szünetben), Bognár, Sajbán - Hahn (Papp K., 70.)

ZTE FC: Demjén - Szépe (Tajti, 75.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Bedi - Favorov, Sankovic - Babati (Vass P., 71.), Zimonyi (Futács, 75.), Gergényi - Koszta

Bármire is készült előzetesen a két csapat, egy korai gól felülírta az előzetes elképzeléseket: alig több mint negyedóra után ugyanis egy kissé szerencsés találattal előnybe került a Zalaegerszeg. A vendégek támadásban maradtak, a 30. perc után viszont leült a mérkőzés, keveset voltak veszélyben a kapuk.

Fordulás után a kettős cserével felfrissített Paks öt perc játékot követően egyenlíteni tudott, és aktív is maradt, labdabirtoklásban és támadásvezetésben egyértelműen ellenfele fölé nőtt. A tolnaiak fölénye egészen a lefújásig kitartott, helyzetük is akadt bőven, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így meg kellett elégedniük a döntetlenért járó egy ponttal.

MTI
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó