Száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik az online térben
2021. április 20. 18:13

Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a nemzetpolitikai államtitkárság erdélyi mentorprogramjában, amely második állomásához érkezett – erről tájékoztatta lapunkat közleményében az államtitkárság. Hozzátették: a Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja az erdélyi magyar vállalkozók támogatása, a magyar vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása.

Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárság 2019-ben indította el a külhoni magyar vállalkozóknak szóló mentorprogramot szakmai partnerével, a Design Terminallal.

A program célja, hogy a tapasztalt, sikeres külhoni nagyvállalkozókból mentorokat képezzenek, akik tudásukkal, piaci ismereteikkel és tapasztalataikkal helyben nyújtanak segítséget az induló kisvállalkozóknak.

– A program elsőként a Vajdaságban indult el együttműködésben a Prosperitati Alapítvánnyal és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével, az idei esztendőben pedig Erdélyben folytatódik – emelték ki.

A Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság kiemelt figyelmet fordít a határon túli vállalkozókra – Kép: Teknős Miklós

Szerdán első alkalommal találkoznak egymással a programban részt vevő mentorok és mentoráltak, mintegy száz magyar vállalkozó közös munkája kezdődik meg az online térben. Ezzel kezdetét veszi a program közösségépítő szakasza: 34 erdélyi nagyvállalkozó mentorjelöltként, 67 kis- és középvállalkozó pedig mentoráltként dolgozik együtt, amely során az ismerkedés mellett a jó gyakorlatok átadásán és a tapasztalatcserén lesz a hangsúly. Az online esemény megnyitóján köszöntőt mond majd Hajnal Virág, a nemzetpolitikai államtitkárság stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetője, Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A mentorprogram elindításával az államtitkárság célja, hogy katalizátorszerepet töltsön be a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatépítésben és együttműködésben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a program nemcsak a Kárpát-medencei magyar vállalkozói hálózatot, hanem az azon belüli együttműködést is erősíti, hozzájárulva egy-egy külhoni magyar régió gazdasági fejlődéséhez.

Borsodi Attila

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó