NB I - Zalaegerszegi siker a kiesési rangadón
2021. április 20. 19:31

A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg hazai pályán 5-0-ra legyőzte a kieső helyen álló Budafokot a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának keddi játéknapján.

A kék-fehérek sikerükkel hat pontra elléptek a hét kör óta nyeretlen fővárosiaktól.

NB I. 30. forduló:

ZTE FC-Budafoki MTE 5-0 (2-0)

Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár

gólszerzők: Koszta (36., 37., előbbit 11-esből), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)

árga lap: Zimonyi (21.), Favorov (30.), Koszta (42.), illetve Zeke (18.), Nikolic (35.), Filkor (36.), Jagodics (55.), Oláh (69.)

ZTE FC: Demjén - Szépe (Németh E., 83.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Bedi - Babati, Sankovic, Favorov (Kovács B., 83.), Szánthó (Vass P., 77.) - Zimonyi, Koszta (Tajti, 71.)

Budafoki MTE: Bese - Huszti, Jagodics, Nikolic, Zeke (Medgyes, a szünetben) - Filkor (Csonka, a szünetben), Oláh - Skribek (Szabó M., 64.), Lőrinczy (Kulcsár K., a szünetben), Takács R. (Ihrig-Farkas, 59.) - Kovács D.

Az első félidő első fele a kezdeti nagy lelkesedés után kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben, inkább a küzdelem dominált. A játékrész derekától a Zalaegerszeg fokozatosan átvette az irányítást, majd két percen belül Koszta révén kétgólos előnyre tett szert.

A szünetben leszakadt az ég, de a meccs képén sem az eső, sem a pihenő nem változtatott: bár a fővárosiak hármas cserét követően lendületesen kezdtek, mégis a ZTE akarata érvényesült. A hazaiak a harmadik góljukkal el is döntötték a találkozót. A hátralévő időben is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben. Favorov és Futács is betalált, így a ZTE végül koncentrált és elszánt játékával nagyon magabiztosan múlta felül közvetlen riválisát, és nagy lépést tett élvonalbeli tagságának megőrzése felé.

MTI
Címkék:
  • Baljós, ha a baloldal kerül hatalomra
    Mi folyik az Európai Parlamentben: annyi féle jobboldali csoportosulás és szövetség van, de nincs köztük egység és feltehetően lesznek még szakadások. Ez szomorú, mert bár a számok tükrében a jobboldalnak jelentős ereje van az intézményben, egyébként megoldható apróbb véleménykülönbségek miatt mégis a gyakorlatban kisebbségben, ellenzékben van.
  • Bayer Zsolt: Karácsony a barlangban - Kgeri példáltan tahósága
    Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte a különbséget önmaga és a miniszterelnök között.
  • Orbán: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését
    Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.
MTI Hírfelhasználó